Fakta kring Min Stora Dag

Vision

Alla barn och unga i Sverige med allvarliga sjukdomar och diagnoser ska få en Stor Dag.

Fakta

Varje år får över 5 000 barn som kämpar vara med om en Stor Dag som ger extra kraft och glädje i en tuff vardag, men det finns cirka 200 000 barn i vår målgrupp så många fler behöver en Stor Dag.

Min Stora Dags målgrupp inkluderar barn över 140 olika allvarliga sjukdomar och diagnoser. Alla dessa barn är välkomna att söka Stora Dagar.

Min Stora Dag har ett nära samarbete med barnsjukhusen i hela landet och många barn- och ungdomsmottagningar. Sjukvårdspersonal hjälper oss att nå vår målgrupp, bland annat genom att nominera barn som har det extra svårt till Stora Dagar. För ibland behövs något mer än mediciner och behandlingar.

Min Stora Dag får inga statliga medel utan är helt beroende av gåvor från privatpersoner, företag och stiftelser. Min Stora Dag har 90-konto, granskas årligen av och följer Svensk Insamlingskontrolls föreskrifter och är medlemmar i Giva Sverige som arbetar för etisk och professionell insamling. Insamlade medel går till att skapa glädjefyllda dagar till barnen.

Huvudbudskap

Tillsammans ger vi kraft och glädje till barn som kämpar.


Välgörenhetsorganisationen Min Stora Dag skapar glädjefyllda upplevelser, så kallade Stora Dagar, för barn med allvarliga sjukdomar och diagnoser. En Stor Dag ger kraft att fortsätta orka kämpa i en tuff vardag.


En Stor Dag ger barnen uppmuntran, självförtroende och inspiration att fortsätta kämpa. För när vardagen är svår och kretsar kring mediciner och behandlingar så gör en glädjefylld upplevelse stor skillnad.

msdram