MIN STORA DAG

 

Barn behöver få känna sig som andra barn

Varje år insjuknar tusentals barn och unga i Sverige av svåra och livspåverkande sjukdomar. När det ofattbara händer ett barn innebär det så mycket mer än att ha ont och vara sjuk. Det handlar om att inte kunna leka med de andra barnen på förskolan, om att inte kunna hänga med kompisar, om oro och om timmar av funderingar. Det handlar om att behöva vara mer vuxen än andra barn. Samarbetet med buy aid är mycket viktigt för att Min Stora Dag ska kunna utveckla och expandera sitt arbete att nå fler barn med svåra sjukdomar och göra skillnad för så många sjuka barn som möjligt. Det är vad vi strävar efter varje dag, att fler barn med svåra sjukdomar i Sverige ska få önska sig, uppleva och minnas en Stor dag. Detta mål driver vårt arbete framåt och att ha med buy aid med sina kunder och engagerade personal i det arbetet är ovärderligt.

 

Från vardag till ett minne för livet

Min Stora Dag är en insamlingsstiftelse som funnits sedan 2000 och arbetar för att barn ska få känna och fokusera på det friska bortom det sjuka. Att de får något att drömma om, uppleva och som skapar minnen långt utanför sjukhusets väggar.  Det gör vi genom att ordna Stora dagar, som är vår kärnverksamhet, och som alltid skräddarsys efter barnets egen fantasi och önskemål. En dröm kan vara att träffa påven, en fotbollsspelare, åka ånglok eller åka och bada med sin familj. Hur en Stor dag än ser ut är det något som blir en paus från smärta och behandlingar som ger påfyllnad av självkänsla, kraft och energi.

 

Min Stora Dag gör även gruppaktiviteter som konsertbesök, sportevenemang och läger. Vi samarbetar med Sveriges alla 37 barnkliniker och sjukhus, från Gällivare i norr till Lund i söder, som är de som identifierar de barn och ungdomar som behöver ett avbrott i sin sjukdomsvardag och vi har ett medicinskt expertråd som bistår vid medicinska frågor och beslut.

 

Tillsammans gör vi skillnad för sjuka barn

Ungefär 100 000 barn ligger på sjukhus varje år. En del har kortare behandlingstid, men det finns också långvarigt och kroniskt sjuka. Till exempel 1 000 barn som varje år föds med hjärtfel, 270 barn som har cystisk fibros, 1 800 med ledgångsreumatism och 7-8 000 barn och unga med diabetes. Sedan finns alla de som har en vardag med sjukdomar som mag- och tarmsjukdomar. Min Stora Dag vänder sig till de här sjuka barnen mellan 3-18 år. De som trots unga år är vana att kämpa och bära olika typer av smärta. Sjukdomar som inte alltid syns, men som påverkar barnens liv på olika sätt.

Under 2014 fick 279 barn en Stor dag och mer än 360 gruppaktiviteter ordnades, vilket gjorde att vi kunde hjälpa fler än 2500 barn och unga till en paus i en tuff sjukdomsvardag. En av de var för Ella. En bekymmersfri barndom blev istället en 270 dagar lång sjukhusvistelse med operationer och stamcellstransplantationer.

Filmen ….

 

I år ska vi göra över 300 dagar som Ellas, Stora dagar som ger barnen minnen och kraft. Tack vare att du är kund hos buy aid bidrar du till det arbetet!